کار آموزی شــــرکــــت فـــــرآورده هـــای لبنــــی شیـــــر کامــــه 

تعداد صفحات 86
 فهرستدارد
ضمائم جدول و شکل
 منابع دارد


برای خرید کلیک کنید
**
مقــــدمـــه 
شیر و فرآورده های آن به همان سهولتی که به مصرف می رسد ، تولید نمی گردد . مراحل تولید محصولات لبنی از تهیه شیر ، جمع آوری ، حمل و نقل ، تحویل به کارخانه ، تغییر و تبدیل در کارخانه و توزیع ، تا رسیدن به دست مصرف کننده همواره با دشواری های بسیاری همراه است ؛ از اینرو ، بررسی های علمی دقیق و برنامه قابل ارجرای همگام با پیشرفت تکنولوژی را                می طلبد . گرچه تولید فرآورده های لبنی تاریخچه ای بس دیرینه دارد ، ولی حرفه ای است حساس ، پر مخاطره و آسیب پذیر . 
کمتر تولید کننده ای پیدا می شود که خاطری آسوده از کار خویش داشته باشد و نگران مراحل مختلف تولید نباشد . شیر به موجب آن که غذایی است تقریباً کامل و کلیه عناصر لازم را به صورت متعادلی دارا می باشد ، بدیهی است که از حمله میکروب ها مصون نمی ماند و چنان چه در تهیه ، نگهداری و توزیع آن دقت کافی نشود ، بر اثر آلودگی میکروبی به سرعت فاسد شده ، مصرف آن نه تنها جبران کنندة کمبود های غذایی بدن نخواهد بود ، بلکه ممکن است منجر به عفونت یا مسمومیت های غذایی نیز شود . 
2 ) تعــــریف شیـــر 
شیر عبارت است از تراوش های غدد پستانی حیوانات پستاندار – معمولاً گاو – که عادی از کلستروم می باشد و در اثر دو شش کامل یک یا چند حیوان سالم به دست می آید . 

3 ) بیـــوسنتـــز شیـــر 
در چند سالة اول توسعه شیمی مواد لبنی ، به خاطر اهمیت اقتصادی شیر ، بدون توجه کافی به ساختمان پستان گاو شیرده ، صرفاً به ترکیبات تشکیل دهندة شیر پرداخت شده است . با این وجود با پیشرفت های اخیری که در زمینة بیولوژی سلولی و مولکولی اتفاق افتاده است ، پستان نیز مورد تحقیق و توجه بسیار زیادی قرار گرفته است .
 به علت رشد جمعیت جهان و محدودیت منابع تولید ، برخی معتقدند که رقابت موجود بین دست یابی انسان و دام به فرآورده های کشاورزی به ضرر حیوانات و حذف آنها از چرخة استفاده از تولیدات کشاورزی می انجامد . علی رغم این بحث ، نادرست بودن آن در این واقعیت نهفته است که توان نشخوار کنندگی دستگاه گوارش اکثر حیوانات اهلی شیرده ، مانند گاو ، ساخت مواد مغذی از مواد سلولزی و فیبر خام گیاهان و مواد غیر قابل استفاده برای انسان ، مانند اوره ، را امکان پذیر کرده است . 

فهرست مطالب
1 ) مقدمه
2 ) تعریف شیر
3 ) بیوسنتز شیر
4 ) ترکیبات شیمیایی شیر
5 ) خواص فیزیکی شیر
6 ) عوامل موثر در تغییر ترکیبات شیر
7 ) اهمیت شیر در تغذیه انسان
فرآیند صنعتی شیر
1 ) جدا سازی چربی
2 ) اصول جدا سازی چربی شیر
3 ) جدا سازی چربی شیر
4 ) فیلتراسیون غشایی در صنعت لبنی  
5 ) هموژناسیون
6 ) ساختمان و عمل هموژانیزاتور
7 ) عملیات شیر
8 ) روش های اندازه گیری
9 ) پاستوریزاسیون
10 ) استریلیزاسیون
11 ) عملیات حرارتی
آزمایشات

ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو | Buy Website Traffic